Tenta-p betyder städning

Kattunge, Skola

När vi vaknade i morse hade resultatet från inlämningen i regleren kommit in. Jag och Ola hade av någon anledning fått mycket läger poäng på inlämningen än som andra, fast vi hade gjort likadant. Det gjorde att vi får en bonuspoäng mindre på tentan. Vi åkte till skolan och pluggade. Anna hämtade ut våra inlämningen på vägen till källaren där vi brukar plugga. När vi hade gått igenom dom och sett vart vi hade tappat poäng så var det fortfarande oklart varför.  Efter lunch gick vi därför till föreläsaren och frågade. Han sa att det inte var han som hade rättat just dom men om vi saknar en poäng på tentan till nästa betyg så skulle vi komma tillbaka och låta han kolla på det då sa han.

Under hela förmiddagen hade jag bara lyckats göra ett tal på en gammal tenta. Kunde inte riktigt koncentrera mig, speciellt då alla andra jag satt med pluggade till tenta i en annan kurs. Började lyssna på vad dom sa istället för att koncentrera mig på mitt så tänkte att det var bättre att plugga hemma där ingen kan distrahera mig. Dock så är man bra på att distrahera sig själv då. Jag valde att först dammsuga upp efter dom som bytt fönster och ställa tillbaka möblerna så det blir ordning i lägenheten igen. Zorro gillar dock inte dammsugarn som sagt utan gömde sig i sitt lilla hus medan jag dammsög.

Hittade tre skruvar och andra rester som byggarbetarna lämnat kvar. Tänk om Zorro hade fått i sig nån av dom? Hoppas att jag hittade allt dom lämnade kvar, skulle inte va kul om Zorro gjorde illa sig tack vare det! Jag lyckades göra resten av tentan lagom till Ola kom hem igen. När jag var klar ställde jag mig och diskade då det hade blivit ett berg igen. Lätt hänt då man blir så slut i tenta-p att man verkligen inte orkar diska när man är klar med plugget. Halvvägs igenom kände jag Hur hungrig jag började bli så Ola kom och började laga mat. Vi gjorde dock potatis i ugn som tar så lång tid och när jag var klar med disken hade jag ingen orka kvar alls så tog ett äpple för att få tillbaka lite energi.

Det blev kassler, klyftpotatis och gräddsås, mycket gott. Nu ligger jag i sängen, helt slut efter städning, pluggning och diskning men klockan är ju bara halv nio så kan ju inte sova än, kanske blir något avsnitt på serien. Ola har tenta i morgon på morgonen så kommer bli väckt tidigt. Ska försöka börja plugga ganska tidigt men kommer säkert hitta något som behöver städas innan så jag kan fördröja det lite. Det är i tenta-p som jag får som mest städande gjort, allt för att slippa plugga men ändå känna att man gör nytta.

Ha det bäst!

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer