Tidig morgon

Kattunge, Skola

Nu när signalbehandlingen börjat kommer dagarna bli lite längre. Har haft ett ganska skönt schema med i genomsnitt två föreläsningar om dagen och knappt något vid åtta på morgonen. Idag kom den andra åtta föreläsningen hittills och jag är helt slut. Signalbehandlingens föreläsningar och lektioner ligger nästan enbart åtta på morgonen eller mellan tre och fem på eftermiddagen så längtar inte efter resten av den här perioden. Ola började först vid tio så jag fick gå upp, äta frukost och cykla till skolan själv.

Inte riktigt helt själv då Zorro såklart är närvarande för att riva sönder ens byxor lite mer. Idag när han hoppade upp i knät och inte fick gå upp på bordet så skulle han upp på min axel istället. Och där skulle han tydligen ligga, fast han inte riktigt får plats, medan jag åt.

Första föreläsningen gick segt och jag höll på att somna typ hela tiden. Det var i elektronik i extrema miljöer så det är föreläsaren som är "pensionerad" och missar hälften av sina uträkningar vilket gör det väldigt svårt att hänga med redan från början. Nästa föreläsning var en gästföreläsare i robotmekaniken. Den värdaste föreläsningen hittills då vi inte hade vår föreläsare, som inte är den bästa, och fick sluta 50 min tidigt.

Gästföreläsningen var dessutom väldigt intressant. En kille från ett nystartat företag som ska försöka få in robotar i byggbranschen, lyfta tunga gipsskivor och arbeta under kvällstid som de flesta byggarbetare helst inte gör ändå. Nu har vi alltså fått en två timmars lunch. Kanske tar en powernap så jag orkar med föreläsningen i eftermiddag.

Ha det bäst!

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer