Torsdagens match mot IF VP Uppsala

Fotboll

Igår vankades det match på Ekebyvallen mot IF VP Uppsala. När vi kom dit fick vi reda på att vi skulle spela på naturgräsplanen och inte konstgräsplanen som vi först trott. Vi har ännu inte fått chansen att ha någon träning eller match på naturgräs den här säsongen så vi alla farade att det skulle bli en tuff match. VP hade redan spelat tre matcher i år och för oss var det här bara våran andra, vi båda hade mött Storvreta och båda lagen vann med 6-1, exakt samma resultat.

Det började hackigt och vårat passningsspel gick inte som vi ville. Bollen rullar mycket långsammare på naturgräs och det är mer trögt i benen att springa, vi alla i laget var väldigt ovana. Några tabbar i passningsspelet i försvaret, då vi inte tog i mer i passningarna, gjorde att vi släppte in en del bollar i början. VP tog ledningen till 3-0 innan vi hittade rytmen och kunde slå passningarna rätt. Innan halvleken var över fick jag till en långboll på Angelica som sprang förbi backlinjen och gjorde mål. Första halvlek slutade alltså 3-1.

Andra halvlek började bra då vi tåg åt oss av vad som sas under pausen. Vi lyckades få in en till boll i mål, 3-2. Men som jag sa så är det tuffare för benen att springa på gräs och det var strålande sol och många plusgrader ute att vi blev trötta på slutet. De fick in en olycklig hörna och studsade både i stolpe och rippa innan den gick in. De lyckades även få till ett 5-2 mål i slutet så det blev tyvärr en förlust för våran del. Men vi har fått göra våra premiär på gräs vilket var underbart. Jag spelade bara första halvan då jag fick känningar i båda låren efter sträckningarna jag haft. Hoppas det går över till matchen på söndag, då blir det Danelid-premiär som våran naturgräs-hemmaplan heter, klockan 16.00 på söndag på Danelid, ses där!

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer