Tre blir fyra, familjen utökas!

Kattunge

Igår var dagen kommen, som jag längtat. Jag tog bilen till jobbet som sagt och lämnade vid tre, skönt med flex! Vi åkte direkt när jag kom hem för Ola var redan hemma. Vi stannade på vägen och köpte lite bra att ha saker som en ny säng, nytt foder och koppel. Sen åkte vi ut till knivsta. Vi var där en stund och hälsade på alla fyra katter som var kvar. En kattunge har redan fått åka, den som inte hade något hem fick ett hem i Enköping. Det var nära att vi fick med oss alla hem för de tyckte buren luktade så spännande.

Det var väldigt svårt att se skillnad på de orangea katterna. En av dem åkte ju med oss hem och den andra ska till min kompis Sanna. Hoppas vi valde rätt bara 😅

Nu är hon hemma, mötet med Zorro gick ju lite som väntat. Först var hon inte alls intresserad av honom utan sprang runt i lägenheten och nosade och undrade vart hon kommit. Han sprang efter henne och undrade vad det var för filur som kommit på besök, lite oanade om att hon är här för att stanna. När hon väl la märke till honom gick hon fram och nosade och sen blev svansen tjock, ryggen upp i luften och morrandet började.

Hon åt inte eller gick på toa under hela kvällen, drack lite men inte så mycket. Under natten var hon i sovrummet med oss och Zorro var utestängd. Eftersom att maten och vattnet stod framme hela natten vet vi inte om hon åt eller drack men vi misstänker att hon inte gjorde det. På morgonen så satt hon dock och försökte gå på toa på den provisoriska toan vi satt upp i sovrummet men det gick inte så bra så tog upp henne och satte henne på riktiga lådan och då krafsa hon lite innan hon satte sig och bajsade. Inte långt senare gick hon och kissade på den provisoriska toan med.

Tror Zorro är lite avis över att hon kommer in under sängen som han kunde när han var liten

Nu har hon fått upptäcka sovrummet så nu har de fått byta plats. Tänker att hon behöver lite lugn och ro så hon vill börja äta sen ska de få bekanta sig mer. Målet nu är alltså att få henne att äta och sen få de två att bli vänner. Har läst att de kan ta veckor, eller till och med månader för de att bli vänner så vi får ha tålamod. Vi har ett förslag till namn iaf, ska känna av det lite bättre innan vi sätter något i sten.

VÄLKOMMEN HEM VÅR SÖTNOS!

Ha det bäst!

//Marika

  • Kattunge
  • Nära Uppsala

Gillar

Kommentarer