Upp till snön i Umeå

Födelsedag, Middag

På fredagseftermiddagen tog Ola, jag Callefille och Möller bilen ut till pappa för att sedan få skjuts till flygplatsen. Det var ju dax att fira Brandts 25 årsdag. Var mycket panik precis innan vi skulle åka om vi skulle checka in bagage eller inte, vilket bil vi skulle åka, när vi skulle åka osv. Slutade med att vi inte checkade in något bagage utan alla grejer fick få plats i ett handbagage och vi tog lillasysters bil. Vi kom i tid mötte upp Ludde och Joacim och boardade och allt var frid och fröjd. Tyvärr så var det något som stulade med planet så vi fick sitta och vänta medan de böt ut nån grej och sen funkade det inte än då så då var det snack om att vi kanske skulle behöva byta plan. Men dom fick det att funka och vi blev lite mindre än en timme försenad ungefär.

När vi kom fram till Umeå så hade vi planerat att ta taxi men när vi ringde så var det en timmes väntetid och det stod ingen ledig utanför så vi tog bussen istället, tar lite längre tid då flygbussen kör bara en slinga åt ett håll och Brandt och Sofie bor i slutet på slingan vilket är väldigt nära flygplatsen så till flygplatsen går det snabbt men därifrån tar det längre tid. Men det gick bra ändå och vi hittade fram som vi skulle.

Eftersom vi blev sena orkade vi inte med systemet innan vi tog oss till Brandt utan det fick vänta till lördag. Dom hade bokat bord på O'Learys klockan nio och efter vi bäddat sängar och klockan blev åtta åkte vi buss mot stan. Passade på att gå en lite promenad och se älven och lite så innan vi gick och åt. Klockan var ju ganska sent och vi var alla hungriga när vi kom in. Dock gick inte beställningen riktigt som planerat. När maten kom in så hade Brandts ribs fått fel såser så den fick vi skicka tillbaka, Sofies chicken wings hade ingen sås så den fick vi skicka tillbaka så de kunde hälla på och min mat kom inte med alls. När dom sen kom ut med maten igen så kom dom ut med chicken wing med bbq till mig men jag hade beställt parmesan så vi fick skicka tillbaka den. Då sa dom att om jag väljer att ta den istället så skulle jag få den gratis så dom slapp göra nya. Så jag gick med på det och i samma veva upptäckte sofie att hon hade något i glaset så kyparen tog det och skulle komma ut med en ny cider.

Jag började äta mina chicken wings men efter två tuggor så brann min mun. Den sorten hade haft två chili på sig i menyn och va därför starka och jag klarar inte av stark mat så jag fick skicka tillbaka det ändå och få den beställningen jag egentligen hade haft. Vi fick också be som Sofies cider igen då de glömt den. När vi sedan skulle betala delade vi upp notan och alla betalade för sig men mina chicken wings fanns inte med och hon visste inte hur man skulle lägga in dom så hon sa att eftersom det varit så mycket strul så kunde jag få dom gratis. Vilket är helt rätt egentligen då jag först inte fick min mat och sen fick skicka tillbaka den två gånger och äta när alla andra redan var klara. Så inte riktigt som vi hade planerat men det var kul ändå.

Efter vi ätit gick vi upp på tredje våningen där det fanns massa spel som bowling, shuffle board, minigolf och liknande. Vi satt där och tog varsin öl/cider och fick sällskap av en sydafrikansk kille som gillade att säga How are you? väldigt högt och svårhört. Han var nog ganska så full. Efter tolv nån gång bestämde vi oss för att åka hem. Jag hade inte tänkt på att jag borde laddat min mobil så alla bilder är tagna med Olas mobil. Bussbiljetten hem köptes i appen och då hade jag fem procent kvar på batteriet. Så klart så skulle det komma en biljettkontrollant just då men som tur va höll batteriet igenom kontrollen med! När vi kom hem fick vi och la oss ganska direkt så vi skulle vara redo för en heldag av skoj på lördagen. 

Ha det bäst!

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer