Utsatt klockan för stegtest

Nyårslöfte, Träning

Ville så gärna ut på en promenad när det var så fint väder, solen sken hela dagen och på morgonen visade våran termometer utomhus 16 grader bara för att solen låg på. Jag råkade ju börja städa som tog ett bra tag, sen vart det lunch och sen tog det ett tag innan man orkade ta sig ur soffan efter den extrema matkoman man hamnat i.

Solen skulle gå ner vid 15:51 idag sa min mobil och vi kom inte iväg på promenad förrän det var en halvtimme kvar av solljuset. Relativt kyligt var det ute än då, när solen inte låg på termometern så sa den runt nollan och det låg lite snöflingor kvar på backen som kommit i natt. Tänkte först bara gå själv några varv runt huset och testa klockan genom att räkna steg men Ola ville följa med så då tog vi en riktig promenad bort till Ekebys fotbollsplaner istället. På vägen tillbaka gick vi förbi ett Coop nära och köpte energidricka som Ola var sugen på redan i morse.

Klockan klarade sig riktigt bra de första fem testen som gjordes. Med armarna nedåt och i jackfickorna så visade den några fler steg än jag tog, säkert på grund av armrörelsen ned efter jag kollat stegen och upp igen för att kolla hur många steg den sa. Jag gjorde alla test på 200 steg och två gånger. Med händerna på mobilen när jag gick så visade den rätt första försöket men tappade några steg vid det andra. När jag höll Ola i handen (med den handen som klockan sitter på då såklart) så tappade jag 10 steg första gången och 30 steg vid andra försöket. Får se till att hålla Ola i högerhanden istället 😊

Det klockan inte alls klarade var att visa stegen när man gick med cykeln. Efter vi kom tillbaka hem så tog jag cykeln ett varv runt kvarteret, gåendes med båda händerna på varsitt handtag. Testade två gånger tvåhundra steg och fick inte ett enda steg enligt klockan för det. Gick längre än bara 400 steg då jag behövde vända och gå tillbaka hem och även på den sträckan fick jag inte ett enda steg.

Jag märkte även att jag tappade steg ibland. När jag gick själv med cykel så gick jag först ut till vägen innan jag kollade på hur många steg jag var uppe i. När jag kollade var jag uppe i 6604 steg, märkte sen att jag stod mitt på cykelbanan ivägen för de som cyklade så tog några steg åt sidan och sen kollade på klockan igen för att uppdatera stegen, då var jag nere på 6583 steg! Hur kan de räkna baklänges? Jag kan väl inte ogå steg som jag redan gått? Det hade hänt en annan gång när vi gick med. Kanske bara var för kallt ute eller nått. Men överlag så får den godkänt, får bara tänka på att jag inte får några steg när jag går med cykeln.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer