Vad ni har missat, del 2 (Jul och nyår!)

Fest, Tentor, Jul, Nyår

Sen jag tog paus från bloggandet har vi ju hunnit med både jul och nyår! Det har varit mycket flängande fram och tillbaka mellan Olas familj i Enköping och min familj i Långhundra, speciellt med katterna som inte kan lämnas hemma men inte heller kan följa med överallt pga allergier och hundar. De fick först vara hemma hos mormor och morfar under tiden vi firade i Långhundra och sen fick de följa med till Hummelsta.

Med min familj firade vi tre julaftonar:

Den 22:a december firade vi en liten mini-jul hos mamma med Jessica och Charlie som skulle upp till Åre och fira jul.

Den 24:de december blev det jul på Mälsta, alltså hos pappa, med hela tjocka släkten, dock minst antal människor vi någonsin varit på jul och första julen på Mälsta för Ola, det resulterar i att man får agera jultomte! Jag blev då tomtenisse och fick göra allt springande med utdelningen.

Den 25:e december blev det en andra jul hos mamma med resten av familjen som inte kunde den 22:a. Mycket julmat blev det!

Fjärde julen firades i Hummelsta med Olas familj, dit fick katterna följa med. Trixie fick träffa den lilla och kaxiga hunden Torsten för första gången. Zorro var modigare första gången, ingen av de lämnade knappt rummet även om Torsten var begränsad till två rum bort. De låg dock i varandras sängar för första gången, hur söta? Ola fick även jultomta för andra gången den här julen, han var en superduktig tomte. Hans julrim är dock en annan femma, haha men det verkade gå hem.

Förra året köpte Ola och jag vårat soffbord i julklapp, i år bestämde vi oss för att köpa något inte bara till oss utan till våra små hjärtan med, en ny kattbur. Den är mindre än den gamla men går att fälla ut till dubbla storleken och blir då större än den gamla, den har en axelrem så det blir lättare att bära dem (de börjar väga en del) men framförallt snyggare! (Den gamla syns i bakgrunden på vänstra bilden)

Mellandagarna var det lite plugg och mycket vänner sen kom nyår. Blev inte så mycket bilder för jag hade fått för mig att filma och försöka klippa ihop en video om det istället som kanske kommer upp om jag orkar ta tag i redigerandet.

På nyårsafton blev vi sex vänner hos oss, vi som blev kvar i Uppsala utan planer ungefär, haha. Förra året körde vi knytis och det funkade bra så vi körde på det konceptet igen. Emil syster stod för fördrinken, simpel men ack så god. Emil och Erik hade förrätten, eller snarare Emil som gjorde det men Erik hjälpte till med städandet innan vilket också var guld värt. Jag och Ola hade huvudrätten, tjälknöl med hasselbackspotatis och svampsås vilket var kaos och gav oss halvt panik, ni får se det i videon om det blir någon. Anna hade efterrätten som jag inte fick någon bild på då vi valde att äta den i soffan istället men den var supergod precis som allt vi åt den dagen. Brädspel och kort hos oss, fyrverkerier vid slottet och efterfest hos Emil till tidig morgon.

Efter nyårsafton och återhämtnings-nyårsdagen blev det massa plugg. Tenta 7:de och 9:de januari och efter det rapporten som skulle in. Men nu har jag lite efterlängtad ledighet. Vi har hunnit varit och storhandlat, det bästa med januari är julmatspriserna, vi köpte och griljerade våran första julskinka, blev helt okej men det absolut bästa är gravade laxen. Vi har en liten favoriträtt, currylax. Den är precis som våran paradrätt currykyckling fast med lax. Behövs mycket mindre lax än kyckling för den ger så mycket smak ändå vilket är bra då lax är så dyrt annars. Den blev ännu bättre än vanligt då vi börjat hälla i lite grädde tillsammans med creme fraischen som gör det så mycket godare, speciellt när man värmer på den igen. Den funkade även kallt då vi hade den i matlådan när vi åkte till Romme. SUPERGOTT!

Nu ska jag passa på att njuta av sista dagarna innan exjobbet börjar nästa vecka, längtar ändå dit, ska bli så spännande!

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer