Våran nya lägenhet!

Lägenhet

Vi kör ett till blogginlägg direkt. Jag nämnde ju våran nya lägenhet och nu blev jag sugen på att berätta mer om den!

Vi visste inte riktigt hur vi skulle göra med bostad när vi kom hem från resan men vi har ju många poäng i nationerna vi är medlemmar i så vi antog att vi skulle kunna hitta något via nationerna. Jag lyckades tillslut övertala Ola precis innan vi åkte på resan att vi borde skaffa en katt när vi kommer hem, han vill egentligen för jag har aldrig träffat nån som älskar katter så mycket som honom men han behövde lite hjälp att inse det bara. Ola är medlem i Norrlands och jag är medlem i V-dala, båda de nationerna har många lägenheter att söka. Norrlands nation lägger ut sina lägenheter på deras hemsida så får man ansöka där medan V-dala har en sån kallad bostadsteckning. Bostadsteckningen är först den 22 augusti så vi kände att vi ville veta vart vi skulle bo lite tidigare än så därför valde vi att söka Norrlands bostäder först som lägger upp sina lägenheter allt eftersom och man kan ansöka på en gång. Det är via Ola vi ansökte, för det var han som var medlem i Norrlands, och han var uppe i åtta poäng och vi fick skriva kontrakt på första tvåan vi sökte! Detta var dock en dubblett som jag inte var så sugen på för det brukar ofta vara två stora rum och ett litet kök men jag gillar mer öppen planlösning och ett ordentligt kök. Vi fick i efterhand reda på att man inte fick ha katt i Norrlands lägenheter. Detta skapade massa oro, stress och funderingar. Efter att mejlat fram och tillbaka med både Norrlands och V-dala bestämde vi oss för att säga upp lägenheten via Norrlands och satsa på V-dalas bostadsteckning istället. Vi hade nästan fått garanterat att har man 10 poäng, som jag har, kommer det räcka till en två, läget kanske blir lite längre bort men vi slipper också en dubblett.

Problemet nu, som jag inte trodde skulle bli något problem, var att det är tre månaders uppsägningstid på Norrlands så om ingen annan tecknade kontrakt på lägenheten så skulle vi behöva betala två månaders hyra till Norrlands. Som sagt var jag ganska övertygad om att det skulle lösa sig ändå för det är ju en lägenhet i Uppsala och sånt är alltid populärt men eftersom man behöver minst 3 poäng i Norrlands för att få söka lägenheter fanns det ändå en klump i magen hos Ola. Vi blev av med lägenheten väldigt snabbt som jag hade förutspått. Så vi ställde oss i kön hos V-dala, när kön stängde hamnade vi på 14:de plats och det fanns 18 tvåor upplagda så det kändes bra ändå.

Vi gjorde en prioriteringslista på de 14 främsta lägenheterna vi ville ha och förväntade oss att få den 14:de lägenheten på listan. När vi kom fram till V-dala den 22 augusti så träffade vi på en kompis från ett annat civilingenjösprogram som också var där för att söka lägenhet men han ville ha en etta. Han låg på 46:e plats och det fanns 26 ettor uppe. Han var dock helt övertygad om att han kommer få en lägenhet för han hade varit på bostadsteckningar tidigare och visste att många av de som står högst upp på listan sällan kommer till bostadsteckningarna. Så det lät ju bra för oss. När dom började ropa upp tog de ungefär åtta i taget så vi vart uppropade på andra omgången. Innan oss var det ungefär 6-7 stycken som var där och när vi kom fram så visade det sig att lägenheten på två andra plats var ledig! Så vi fick en tvåa i Triangeln, som området heter, på 40kvm! Vi blev så överlyckliga!

Torsdagen, två dagar senare, var vi tillbaka på V-dala och skrev kontrakt. Många av de lägenheterna som låg uppe hade inflytt i oktober eller november men våran är det inflyttning redan första september. När vi skrivit på kontraktet så sa han att det även kan va så att vi får en tidigare inflyttning då en första besiktning på lägenheten vi ska flytta in i redan är gjord och det var bara några små saker som skulle ordnas. Nästan alla ettor hade inflyttning första september och han vill gärna få så många tidigare inflyttningar som möjligt så han inte behövde ha 200 pers springandes på kontoret med avlämning av nycklar och hämtning av nycklar och allt det kan vara på samma dag. Därför sitter jag nu och väntar vid telefonen då han sagt att om det blir tidigare inflyttning så skulle han smsa idag eller i morgon. Håller tummarna! Speciellt då jag går till fem på fredag men är ledig hela torsdag så skulle vara toppen om vi kunde flytta in redan då! Nu är det bara en halvtimme kvar av föreläsningen och min rumpa har redan somnat....


Ha det bäst!

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer