Världens äldsta Zoo och parkhäng

Den här dagen tog jag helt klart först bilder, med bara kameran kom jag upp i över 300 bilder och så tog jag en del med telefonen också. Vi gjorde ett besök till Vienna Zoo som är världens äldsta zoo. Det låg en bit bort så vi tog lokaltrafiken dit. Innan zoot kommer man till Schloß Schönbrunn som var kungafamiljens sommarhus. 

Otroligt himla stort bara huset men sen har den en trädgård bakom huset som är gigantisk. Och hör här, djurparken är en del av trädgården! Och bara kanske en tredjedel av trädgården och zoot är väldigt stort så ni kan ju bara gissa hur stor trädgården var!

Jag älskar att se djur och det kändes mycket bättre att gå runt här än vad det kan göra på zoon. Djuren hade stora områden de kunde röra sig och nästan alla hade tillgång att vara både ute och inne. Att välja ut några favoriter av de 300 bilderna är klurigt men jag gjorde mitt bästa.

Utöver de större djuren fanns det även akvarier och insektshus. Myrorna nedan på bilden kunde gå i långa rör och hade "harvesting-lådor" där det fanns löv och grejer för dem att ta med tillbaka till boet.

Det fanns ett fjärilrum med massa olika fjärilar och deras puppor hängde så man kunde se vilka puppor som skulle bli vilka fjärilar.

En av de bästa, iaf vad Ola tyckte, var såklart pingvinens och att vi kom dit precis i lagom tid för att de skulle matas.

Vi spenderade hela förmiddagen på zoot. Vi åt en relativt dyr lunch och var även där en stund på eftermiddagen. Vi tog sen spårvagnar tillbaka till stan. Eftersom detta var den varmaste dagen under hela resan, uppemot 36 grader, så spenderade vi eftermiddagen i stadsparken och läste böcker. Vilade fötterna efter hela dagen på zoo och dagen innan som hade varit den aktivaste dagen hittills på resan.

Nej, jag låg inte och läste game of thrones boken utan den var bara för bilden skull. Läste böcker i mobilen men ser ju inte lika bra ut på bild 😉 För mer bilder av djuren så ligger det även några på min instagram.

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer