Vi har flyttat in i nya lägenheten!

Lägenhet, Middag

Skolan började egentligen 10 igår, jag gick upp så jag kunde cykla till skolan tidigare och cykla förbi v-dala för att se om jag kunde hämta ut nycklarna. Och det kunde jag! Så det blev ingen skola alls utan jag cyklade till lägenheten och Ola tog bilen full med sakerna från pappa.

Lägenheten är ungefär som vi förväntade oss. De enda sakerna som jag skulle vilja ändra på är att sovrummet är lite stort, skulle hellre flytta väggen en meter och få större i det andra rummet och att spisen är pytteliten! Det är bara två plattor och en liten ugn... Men det lär man sig nog använda, annars är vi supernöjd.

Det tog ett bra tag att flytta in alla saker från bilen och vi fick köra två vänder från mamma med grejer med. Under Annas håltimme så kom hon och hjälpte oss flytta in första lasset från mamma. Precis innan Anna skulle tillbaka till skolan så kom lastbilen med våran nya säng som mamma köpt åt oss. Hon hjälpte till att bära upp en del av den men sen blev hon tvungen att åka så vi väntade tills mamma kom för att bära upp resten av sängen. Sen åkte vi tillbaka till mamma för andra lasset.

När vi kom till mamma så hade hon ordnat med en liten förtidig födelsedagspresent till Ola. Hon vågade inte vänta tills oktober för då hade vi säkert hunnit köpa alla saker själva. En brödrost och en visp! Det var ju perfekt!

Lagom till vi lassat ut de sista från mamma så ringde det på dörren, först kommer Anna Albert och Erik och kort där efter Filip och Emil med. Vi satte dom i jobb på en gång såklart, först skrivbordet som inte var så svårt för det har vi skruvat upp och ned så många gånger att vi vet precis hur. Efter det lät vi dom börja med sängen. När magen började kurra galet så upptäckte vi att dom sista skruvarna var fel och dom passar inte... Vi lät Emil låna bilen så drog han och Ablert och köpte nya skruvar för gångjärnen var redan på och då gick det inte att sova på bara madrassen och ta tag i det senare. Under tiden gick jag och Ola till Pizzerian och köpte pizza/kebab till alla.

Det tog superlång tid att vänta på pizzerian för det var jättemycket folk där, sista dagen på mottagningen, alla har fått nya lägenheter och så vidare. När vi kom tillbaka var det bara att slänga i sig pizzorna och åka till Arlanda där vi hämtade upp Christoffer och Sofie som kommer ner från Umeå under helgen.

När vi kom tillbaka från Arlanda gjorde vi ett snabbt stopp på Max för resenärerna. På väg från bilen till lägenheten såg vi en harmamma med två söta ungar, det var fest på gräsmattan så dom blev ganska skrämda, en av harungarna satte sig vid mina fötter och vågade inte röra sig, inte jag heller kan jag säga. När vi kom tillbaka till lägenheten så kom vi fram till att sista skruvarna inte är fast på sängen så vi fick göra det i lyset av en mobillampa för vi har ingen lampa i sovrummet än. Mysigt att vara nyinflyttade. Vi däckade i sängen ganska hårt efter det, tog ett litet tag att somna av allt ljud från fester runt omkring dock. Stort tack till mamma för sängen, idag blir det ut till hummelsta för att hämta sista grejerna och få ut köksbord och stolar sen blir det kräftskiva.

Ha det bäst!

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer