Vilken helg!

I fredags jobbade jag och Ola hemifrån. Började att vi tidigt på morgonen, med Rikards hjälp, skjutsade ut katterna till Kerstin. Vi skulle vara borta hela helgen så de skulle få en liten utflykt. På kvällen packade vi in oss i Annas brors bil som vi fått lånat och begav oss norr ut. Erik fyllde 25 förra helgen så vi åkte upp för att fira lite. När vi kom till Enköping ville Google Maps att vi skulle åka genom Hummelsta för att det var mycket trafik på E18. Det var dock väldigt snöigt så Nils som körde ville helst åka på större vägar och vi blev kvar på E18 och hamnade mycket riktigt i en lång kö där vi kunde ana blåljus längst fram. Sakta men säkert rullade kön framåt då en efter en fick passera olyckan. När vi vara nästan framme för att köra förbi så slocknade blåljusen och körde därifrån.

Vi blev, tack vare kö och dåligt väglag, väldigt sena upp. Det var bara att packa upp sängplatser och göra sig i ordning för att sova, inte utan lite bråk om kuddar och vem som skulle sova vart förstås. Nils och Filip drog nitlotten och hamnade på väldigt tveksamma luftmadrasser på golvet, jag och Ola hade med oss en självuppblåsande dubbelluftmadrass som vi delade och Anna hamnade på soffan. Albert och Erik hade lyxen att sova i sovrummet i riktiga sängar. Var länge sen man hade sleepover så det var väldigt mysigt att vara alla i samma rum ändå.

Gillar tummen-upp-killen i bakgrunden 😂

Lördagen fick en tidig morgon då bilarna gick till Romme. En heldag av skidor och snowboard. Vid lunch gick vi till Wärdshuset som sålde hamburgare och åt. Bara några minuter in i lunchen började något tjuta, några påstod att det var brandlarmet men personalen fortsatte som vanligt så vi satt också kvar, hade turen att ha ett borde där det inte lät så högt. Verkade inte vara någon fara heller. Efter lunchen ville Nils byta till snowboard så jag och Ola väntade med honom i kön till skidhyra. Dock tog det väldigt lång tid för precis när det var Nils nummer valde alla kassor att börja stänga istället för att ta emot nya kunder så vi stod där ett tag.

Det hann då börja snöa stora flingor. Ola som inte är så supertaggad på skidor och mitt knä som inte klara av att åka supermycket bestämde oss att det blev en tre-fyra åk till sen tog vi en av bilarna hem. De andra åkte till strax efter fyra. Liftarna skulle egentligen stänga 16 men de höll öppet till 16.45 så blev lite längre än planerat. Sen vart det duschkö för de andra när de kom tillbaka till lägenheten, jag och Ola hade då redan duschat. Vi alla var lite trötta i både kropp och huvud men vi hade bokat bord så det var bara att tagga till. Mer om det i nästa i lägg.

Ha det bäst!

//Marika

  • Nära Rackarbergsgatan , Uppsala

Gillar

Kommentarer