Zorro sex månader gammal!!

Kattunge

Idag var det exakt ett halvår sedan Zorro kom till världen. Det var inte förrän han var tre veckor som jag fick träffa sötnosen för första gången och jag blev hopplöst kär på en gång, så där som man blir i alla små djur, i alla fall jag. Utan att veta vart vi skulle bo började jag redan försöka övertala Ola om att få ta hem en av de fyra syskonen till oss. Vi paxade en av dom i väntan på att hitta bostad och det var mycket fram och tillbaka med det som ni kanske läst i ett av mina allra första inlägg. Vi bestämde först att vi ville ha en hane, när vi var på besök andra gången fick vi veta att två av dom var hanar och två av dom honor så då skulle vi bara välja mellan de två svarta grabbarna. Zorro (som det sen visade sig att båda hanarna skulle heta, men våran Zorro syftar jag så klart på här) var den mest sociala av dom, istället för att gå och lägga sig med sina syskon när dom alla blev trötta så satt han ute med oss tills han inte klarade av att hålla huvudet uppe och det var det som fick mig att falla för just honom. Här nedan finns bilder på hur liten han var och hur han såg ut bland de första dagarna han var hos oss (bilderna till vänster) och nån slags jämförelse om hur stor han är och hur han ser ut idag (till höger). Har inga jättebra före och efterbilder, är ju lite svårt att få en katt att göra samma pose, men har försökt tagit bilder i samma miljö, i fönstret, på datorn och i hans säng som han använt varje natt sen dag ett hos oss.

Som han har växt! Går lite alldeles för fort enligt mig men det är så kul att se honom växa upp och utvecklas. I början när han knappt kom upp i fönstret utan hjälp eller hur han var tvungen att sätta klorna i låret och dra sig upp om han skulle upp i knät när man satt på en stol tills nu när han hoppar upp överallt utan problem. Hur han brukade klättra i gardinerna och duschdraperiet men nu lärt sig att det får han inte. Ett problem med det är ju dock att han nu kommer upp på diskbänken utan problem men inte riktigt lärt sig att han inte får vara där en, eller så skiter han bara i det för det finns ju mat där uppe.

Vart enda rivsår och var enda vaken natt på grund av denna buskatt är helt klart värt det. Det skulle bli så tomt här utan honom, det märkte man den veckan vi lämnade honom hos mamma för att renovera köket. Även om han är lite lugnare nu när han blivit kastrerad och man ibland glömmer bort att han är hemma för att han lagt sig och sovit i nått hörn så har han fortfarande inga problem med att busa till det. Man kan som gäst tro att han är superbusig hela tiden för han är alltid uppe och upptäcker och busar när andra människor är över, det är ju så spännande då, men han kan även vara världens mysigaste. På morgonen kommer Zorro alltid och lägger sig på ens bröstkorg och gosar med ansiktet i ens ansikte och spinner massa. Inte alltid jättevälkomnat när det händer halv fem på morgonen men när man är på väg upp så finns det inget mysigare sätt att bli väckt på.

Vi kommer få så många fler bra år med dig och vi har älskat dig sen första dagen vi fick lägga våra ögon på dig. Grattis på halvårsdagen vår lilla Zorro.


Ha det bäst!

Ha det bäst!

//Marika

Gillar

Kommentarer